Reflectie opdracht2

Reflectie opdracht2

Reflectieopdracht 2

Voor het tweede semester van mijn eerste jaar, dienen we een project te maken.
Als eerste stap voor dit project moesten we een FA01 opmaken en voorstellen in een feedforwardsessie. In dit document beschreven we het concept van ons project en hoe dit aan de benodigdheden voldeed.  Over deze feedforwardsessie wil ik graag reflecteren.

picture gathering

Mijn voorbereiding

Toen ik begon te zoeken naar ideeën had ik maar één criteria, dat het onderwerp binnen mijn interesses ligt. Dat het project hierdoor moeilijker zou worden vormde voor mij geen probleem. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik namelijk snel motivatie zou verliezen voor een project dat me genoeg niet interesseert.

Na wat te zoeken online ben ik erop uitgekomen om een soort instrument te maken. Ik ben hierop aangekomen omdat dit me zeer interessant lijkt om te maken. Hierdoor komt er wel een pak extra werk bij, dat ik anders niet zou hebben mocht ik een simpeler project gekozen hebben.

Dit zorgde ook voor een hoop stress op mij. Omdat ik als voorbereiding veel tijd had gestoken in research, enkel om te weten te komen of het te maken is in de tijd die we krijgen. Ik was toen vooral bang dat het afgebroken zou worden, en al die moeite voor niets zou geweest zijn.

Het gesprek zelf

Toen het gesprek begon, was ik tamelijk gestresseerd. Pas nadat ik de meeste zaken had uitgelegd, en doorkreeg dat coördinators er positief naar keken voelde ik me meer op mijn gemak.
Er was slechts één functie dat nog in het project ontbrak, en dus moest toevoegen. Dit was dan ook snel aangevuld, en ik kon daarna met een gerust hart naar huis vertrekken.

 

 

Achteraf gezien

Nu ik op de hele ervaring terugkijk besef ik wel, dat het niet nodig was om zoveel te stresseren over de details. Maar aan de andere kant kwam dit wel samen met een hoop extra motivatie om meer research te doen over mijn onderwerp, iets wat me zeker zal helpen in de aankomende projectweken.

Ook heb ik bijgeleerd dat ik geen schrik hoef te hebben van de lectoren. Mijn manier van denken was in het begin van het semester om zoveel mogelijk mijn eigen ding te doen. Maar sindsdien heb ik door dat hulp vragen / of mening beter uitkomt, dan dat ik ongecontroleerd mijn gang ga.

robbe.brandse@student.howest.be

Geef een reactie